donderdag 22 maart 2007

Hoe kinken in kabels sprankelend gepatched worden

MapMSG.comDe geruchten machine draait al anderhalve week op volle toeren binnen de bibliotheek. Iedereen had wel iets gehoord, maar slechts enkelen kennen de details. "Je blogt er niet over!" werd ik nog gewaarschuwd. Ik moest dat plechtig beloven.
Maar deze week kwamen er voorzichtig de eerste rooksignalen. Die geruchten bleken inderdaad wel degelijk op iets serieus gebaseerd te zijn. Maar wat? Of het nu kinken in kabels zijn, patchkasten of waterschade, de verhuizing wordt over een langere periode uitgespreid, omdat nog niet alles van het Forumgebouw in het deel van de bibliotheek in gereedheid is. Met al die geruchten krijg ik steeds flashbacks van de reclames van Interpolis. Mannetjes die helpen bij waterschade.
Maandag kregen we de eerste signalen over het waarheidsgehalte van de geruchten in de nieuwsbrief van het FB, De directeur van het facilitair bedrijf schreef zelf "Het is evenwel nog steeds de bedoeling dat de boeken van de bibliotheek vanaf 2 april naar het Forum gaan. Mogelijk dat de feitelijke inhuizing van de medewerkers van de bibliotheek 1 à 2 weken opschuift naar eind april, maar daar zullen we 19 of 20 maart definitief over besluiten.". Vandaag werd klare wijn geschonken in de nieuwsbrief van de bibliotheek zelf. De magazijnen gaan min of meer zoals de planning was. De medewerkers volgen pas begin juni, zes weken uitstel dus. Dit betreft slechts de bibliotheek. De verhuizing en in gebruik name van de onderwijsruimten gaat wel volgens de eerdere plannen, zodat er 1 mei al wordt begonnen met het onderwijs in het Forumgebouw.
Voor de bibliotheek werd een en ander als volgt samengevat

  • 2 april tot 31 mei: verhuizing collectie

  • 1 en 4 juni: verhuizing medewerkersplekken backoffice

  • t/m 16 mei Bibliotheek JKH open

  • t/m 25 mei Bibliotheek De Haaff/VHL open

  • 4 juni: volledige ingebruikname Bibliotheek Forum !!!